Restaurants Leiden

Asian Palace
Asian Palace serveert Japanse gerechten van topkwaliteit, live voor de gasten aan tafel bereid. Ook de Chinese, Thaise en Indonesische keuken kennen geen geheimen voor Asian Palace.
http://www.asianpalace.nl/

Brasserie Park
Brasserie Park is een authentieke boerderij in Leiderdorp, gelegen bij de snelweg A4 aan een groot park. Gasten parkeren gratis. Voor diners en bijeenkomsten beschikt Brasserie Park over vier aparte zalen, geschikt voor dertig tot tweehonderd personen.
http://www.brasseriepark.nl/

Café Diner De Grote Beer
Café Diner De Grote Beer is een karakteristiek café-restaurant vlakbij de Leidse letterenfaculteit en andere universitaire gebouwen. Achter het pand bevindt zich een serre en een groot terras aan het water.
http://www.cafediner.nl/

City Hall
In het hart van de stad, aan de oever van de Rijn, ligt het monumentale stadhuis van Leiden. Met daarin City Hall: een hip en strak ingericht café-restaurant.
http://www.restaurantcityhall.nl/

De Poort van Leyden
In een van de twee overgebleven stadspoorten van Leiden bevindt zich een sfeervol café-restaurant: De Poort van Leyden. Vanaf het ruime terras kunnen gasten een georganiseerde boottocht ondernemen door Leiden of over de plassen.
http://www.poort.nl/

Het Prentenkabinet
De prachtige Pieterswijk en de authentieke sfeer van het pand maken Het Prentenkabinet tot een karakteristiek restaurant. De koks laten zich inspireren door de keukens van Italië en Frankrijk.
http://www.prentenkabinet.nl/

In den Bierbengel
In den Bierbengel kent een verleden van kroeg, sociëteit en besloten club. Sinds 1996 is het een gezellig restaurant met goedkope recepten met ruimte voor veertig personen.
http://wwww.indenbierbengel.nl/

Mangerie De Jonge Koekop
Mangerie de Jonge Koekop bevindt zich in een fraai gerestaureerd pakhuis uit het midden van de negentiende eeuw. Twee pakhuisvloeren – met vide – dienen als restaurant.
http://www.koekop.nl/

North End English Pub
North End is een stukje Engeland in Leiden, waar men dertien soorten bier van de tap en tweehonderd soorten Schotse Single malt whiskies schenkt.
http://www.north-end.nl/

Koetshuis De Burcht
Koetshuis De Burcht ligt direct naast de prachtige, twaalfde-eeuwse Burcht in het hart van Leiden. Boven in het Koetshuis bevindt zich de Burggravenzaal, geschikt voor vergaderingen en bijeenkomsten tot tachtig personen.
http://www.koetshuisdeburcht.nl/

Restaurant La Cloche
Tussen Academiegebouw en Pieterskerk bevindt zich La Cloche, een restaurant met hoogwaardige, Franse kaart en open keuken. De inrichting is sfeervol dankzij pastelkleuren, open keuken, kroonluchters en spiegels.
http://www.laclocheleiden.nl/

Restaurant Buddhas
Buddhas, gelegen aan een gracht, is een eigentijds Thais restaurant met een warme speelse inrichting in Aziatische sfeer. Meer informatie >
http://www.buddhas.nl/

Restaurant Zout & Peper
Restaurant Zout & Peper ligt aan de Nieuwe Rijn in de Leidse binnenstad en is daarmee uitstekend geschikt om aan te meren na een boottocht. Iedere drie maanden verschijnt er een nieuwe kaart, geheel aangepast aan het seizoen.
http://www.zoutenpeper.com/

Van der Valk Hotel Leiden
De moderne open keuken vormt het hart van restaurant Het Haagsche Schouw.(onderdeel van Van Der Valk Hotel Leiden)
Geniet van smaakvolle gerechten in een sfeervolle ambiance. Met mooi weer bent u natuurlijk van harte welkom op het terras aan het water van de Oude Rijn
Restaurant zitplaatsen 200 en voldoende gratis parkeergelegenheid.