Educatie

Utopisch Nest

Samenwerking

Utopisch nest is een duurzame, unieke en avontuurlijke samenwerking tussen Scheltema, De Veenfabriek en museum De Lakenhal. Kunstenaars en wetenschappers reageren samen op een specifiek onderdeel van de bestaande programmering van de Veenfabriek of De Lakenhal. De inhoud is het vertrekpunt. Het experimentele, interdisciplinaire onderzoek is de methode.

Educatie

Scheltema beschouwt het als haar missie om een broedplaats te zijn voor actuele kunst. Er wordt doorlopend gezocht naar nieuwe presentatievormen en er worden instrumenten ontwikkeld die deze vernieuwing mogelijk maken. Projecten krijgen bij Scheltema de kans om te groeien, wat een zeer boeiend proces is om van dichtbij mee te maken.

Door het jaar heen worden er in Scheltema verschillende activiteiten georganiseerd die geschikt zijn voor scholen om te bezoeken. Twee bekende jaarlijks terugkerende projecten zijn Kunstshot en Cultuursjop voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast worden er per tentoonstelling ook andere projecten en activiteiten met en voor scholen en leerlingen ontwikkeld. Op deze pagina treft u twee voorbeelden aan van educatieve projecten die een aanvulling vormen op de programmering van het voorjaar van 2011.