Verhuur

Scheltema stelt haar faciliteiten beschikbaar voor producties die passen binnen de doelstellingen, zoals politieke, literaire, culturele of wetenschappelijke bijeenkomsten, bij voorkeur openbaar toegankelijk.

Theaterzaal
begane grond

De theaterzaal is uniek in zijn akoestiek en daardoor zeer geschikt voor culturele en muzikale evenementen, zoals kamermuziek, jazz en kleinkunst. De zaal is ook te huur als presentatieruimte voor congressen en trainingen. Er is capaciteit voor 225 tot 250 personen, staand 350. De zaal is voorzien van voldoende krachtstroom en er is een beperkt lichtinventaris.

Breedte 9,7 m, lengte 20,1 m en hoogte maximaal 3 m.

Expo 1
eerste verdieping

Expo 1 heeft een capaciteit van 75 zitplaatsen of 150 staanplaatsen en is deels te verduisteren. Zonder de verduisteringspanelen zijn de prachtige raampartijen zichtbaar en worden de ruimtes in het volle daglicht gezet.

Breedte 10,1 m, lengte 13,9 m en hoogte maximaal 3 m.

Bewegende Ruimte
tweede verdieping

De Bewegende Ruimte is één van de grotere ruimtes in Scheltema. Er is capaciteit voor 150 zitplaatsen of 250 staanplaatsen. De ruimte heeft een antieke toilet uit de tijd dat Scheltema nog een dekenfabriek was, en er is aansluiting voor een mobiele bar.

De Bewegende Ruimte is geschikt voor bijeenkomsten van seminar, diner tot voorstelling.

Breedte 9,8 m, lengte 27,2 m en hoogte maximaal 3 m.

Collegezaal
tweede verdieping

De Collegezaal is een hoge ruimte met aan drie zijden ramen. De ruimte staat in verbinding met de Bewegende Ruimte. De zaal heeft een capaciteit van 75 zitplaatsen of 100 staanplaatsen en is geschikt voor kleinschalige bijeenkomsten. Deze ruimte is geheel te verduisteren.

breedte 8,5 m, lengte 13 m en hoogte maximaal 4 m.

Horeca

In het voormalige ketelhuis van Scheltema vind je een bijzonder restaurant met een glazen dak en een prachtige binnentuin. Aan de voorzijde van het gebouw, aan de Oude Singel, is een sfeervol theatercafé. Bij de hoofdingang staat in de foyer een bar.

Exploitatie van drink- en etenswaren in Scheltema ligt in handen van Restaurant Scheltema. Zij verzorgen een diner en borrel vooraf tot en met hapjes en drankjes bij een debat, feest of workshop.